Sensatie bij de wedstrijd van de Doorzetters van 29 mei 2016!

Dat de Jolly's ondertussen onder de 16 seconden grens lopen begint men nu al wel te weten in het Flyballwereldje. Dus dat het Belgische record opnieuw werd scherper gesteld was niet echt een verrassing. Dank zij de goede opleiding van Dirk en het vele geduld om dit aan Marc duidelijk te maken, is deze laatste er in geslaagd om met Madu een goede start neer te zetten, vervolgens kwam oude getrouwe Hayden extra gemotiveerd op de baan waarna Skye en Maybe de klus verder afmaakten en het record scherper stelden met 2 honderdsten: 15,90 seconden. Opnieuw een dikke proficiat aan het hele team!!  een filmpje vindt je hier

Maar daarnaast hadden we toch nog een verrassing in de Jumpers familie. En wel uit een onverwachte hoek. Op ring 2 gingen de Country jumpers zowaar door de tijdslimiet en liepen een eerste Break Out uit hun geschiedenis! Dit was de basis voor een sterke deelname aan deze wedstrijd en zonder verpinken werden er bij de dubbele afvalling in de namiddag niet te veel cadeaus weggegeven zodat de Country's de winnaar van hun divisie werden. Ook hier een dikke proficiat aan Levy (Wim Van den Broeck); Kazan ( Suzanne Heylen); Tommeke (Chris van den Broeck); Chavi (Jacqueline Luyten); Jänta ( Iris Plevoets) en Vienna (Elke van Loo) en de coach Caroline Proost en boxloader Ingrid Daelemans.

Wedstrijd Fun, Laughter and Joy 15 mei 2016.

Opnieuw is een wedstrijd die door deze club georganiseerd wordt de basis voor een verbetering van het Belgische record. En wat voor een record! Wat al wel een hele tijd gehoopt werd is nu gelukt! De Jolly Jumpers liepen zo maar eventjes een tijd van 15,92 seconden!  De honden die deze prestatie hebben neer gezet waren: Madu (Marc Dullaers) 3.77 met starttijd 0.08; Noia (Evelien Andries) 4.05 wissel 0.00; Skye (Alex Blancquaert) 3.93 wissel 0.00 en  Maybe (Ward Van Vlasselaer) 4.09 wissel 0.00. Coach was Thomas van de Putte en  Boxloader  Michelle Wauters. Daarnaast waren ook  Shiva (Margie Mampaey) en  Hayden (Silke Van Loo, eigenaar Ward Van Vlassenaer) de teamgenoten die er voor gezorgd hebben dat we 's avonds de beker mee naar huis mochten nemen na een klinkende overwinning in de finale tegen de RoadRunners BeepBeep.

Wedstrijd Alden Biesen 13 september 2015

De Joly Jumpers verbeteren het Belgisch- en BFB record en brengen het op 16.08 seconden! Het vroegere record, gevestigd in Brecht tijdens het EFC2010 stond op 16.12 sec. Het team liep zijn eerste wedstrijd in deze opstelling: Madu (Marc Dullaers), Noia (Evelien Andries), Hayden (Thomas v. d. Putte, eigenaar Ward Van Vlasselaer) en hoogtehond Maybe (Ward Van Vlasselaer). Het record werd gelopen op een hoogte van 25 cm. Maakten ook deel uit van het team: Shiva (Margie Mampaey) en Ghandi (Johnny Dieltjens). Coach: Stefan Van Tienen. Boxloader: Silke Van Loo

EFC 2015

De Jumpers zijn terug van een bewogen en zeer warm EFC 2015. Niet minder dan 4 Jumperteams hebben een podiumplaats behaald waarvan 2 eerste plaatsen. Respectievelijk de BeeJumpers evenals de LuckyJumpers hebben de beker van Europees Kampioen mogen in ontvangst nemen. De OldJumpers en de JolyJumpers haalden het podium. De Jumpers kunnen dan ook op een geslaagd Europees Kampioenschap terugblikken.

Blade Runners Unleashed winnen het tornooi. 's Morgens hebben ze  met de medewerking van de JollyJumpers een nieuw EFC record gelopen. 15.96 seconden. De snelste tijd ooit op het Europese vasteland.

Wedstrijd Doorzetters 03 mai 2015

De wedstrijd bij De Doorzetters is goed verlopen voor De Jumpers. Vier overwinningen in de voormiddag met een snelste tijd voor de BeeJumpers, de DaltonJumpers, de LuckyJumpers en de JolyJumpers. De Lucky's liepen een zestien met 16,96 en de Joly's waren de beste met 16,64. Goede tijden! En, het kan nog beter!

De namiddag werd afgesloten met een formidabele overwinning van de CountryJumpers en overwinningen voor de Daltons en de Lucky's.

Belgisch Kampioenschap Flyball 2014. Verslag BFB

In de manege "Golden Quarter Ranch" te Varsenare hadden ze een dergelijke opkomst voor een Belgisch kampioenschap van een hondensport niet verwacht. De toestroom van twaalf flyballteams met hun aanhang zijn dan ook niet minnetjes voor een dergelijk belangrijke wedstrijd. Dat in extremist ZENtastic en daarmee meteen ook een derde deelnemer uit de Brugse regio opgevist werd voor deelname, dreef de lokale supportersaantallen natuurlijk ook nog eens de hoogte in.

Buiten was het weer te somber om aan te zien, de parking ondergelopen en November op zijn best. Binnen had de manege eigenaar er echter alles aan gedaan om de zandpiste klaar te maken voor een waardig kampioenschap. In de voorlopen wil ieder team met ambitie zich bij de eerste vier plaatsen, kwestie van bij de dubbele afvalling vrijgesteld te zijn van een extra selectieronde. Hierbij vielen eigenlijk geen verrassende namen, want de integrale top 4 van de ranglijst slaagde in hun doelstelling. Enige verrassing was eigenlijk dat de verwachte runner up , Need 4 Speed slechts met de aller traagste tijd op de proppen kwam en zo de minst gunstige startpositie verwierf.

Het bleek slecht manegezand in de ogen strooien, want wat ze na de middag uit hun mouwen schudden, bewees nog maar eens dat ze in 2015 ongetwijfeld een geduchte concurrent zullen zijn voor de huidige topteams. Met hun derde plaats zat er net geen finale is voor hen, maar haalden ze toch maar mooi het podium, die voor de rest aangevuld werd met nieuwe Belgisch kampioen BB1 en verliezend finalist Green Angels.

(Toegevoegd door Camille)

De voormiddag verliep zeer voorspelbaar. De 8 niet beschermde ploegen hadden zich al neergelegd voor de hegemonie van de vier snelsten van de competitie en streefden geen startpositie na voor de namiddag daar de meeste ploegen toch liever niet wilden winnen in de eerste ronde van de namiddag. Need For Speed bewees dat de traagste ploeg  niet de minst goede ploeg dient te zijn.

De Joly Jumpers en de Lucky Jumpers zijn allebei vijfde geworden met een speciale vermelding voor de Lucky's die, zoals ook  de 3 andere winnaars van de eerste ronde van de namiddag, zonder voldoende rust tegen de vier snelsten van de voormiddag mochten opdraven die fris aan de start stonden. Een moeilijk haalbare opdracht voor onze Lucky's tegen de Green Angels. En na het verlies met 1-3 mogen de Lucky's, met een paar races er tussen, opdraven tegen de verliezers van de eerste ronde, die één race minder hebben gelopen en je uitgerust mogen bekampen. Daar iedereen er belang in had zijn minst goede ploeg op te stellen in de eerste ronde, was dat natuurlijk nu niet het geval. Het werd ze dan ook zeer moeilijk gemaakt, maar de Lucky's wonnen tegen de Kyotics met 3-2. En ook de volgende ronde hebben ze gewonnen, dit maal met 3-1, in een gelijke strijd tegen de Green Ball Catchers die door de frisse Jolly's in de tweede ronde naar de onderste tabel waren gestuurd. De vijfde ronde was het opdraven tegen één van de verliezers van de vier beschermde ploegen die dan hun derde race van de namiddag moesten afwerken. Met twee races meer in de poten dan TFC bleek een hondenwissel onvoldoende. Een voorspelbare doch toch nog 1-3 uitslag,  met een  vijfde plaats als resultaat.

De Jolly's hebben zich, zoals mocht worden verwacht, in de voormiddag geplaatst bij de eerste vier, dit met een derde tijd. TFC zette, toch wel een beetje onverwacht, de snelste tijd neer. In hun tweede race verliezen ze, zij het nipt met 2-3, van de Green Angels en moeten onderaan onverwacht opdraven tegen Black Brains 1. Ze delven het onderspit met 1-3 en liggen er uit. Zij eindigen op gelijke hoogte met de Lucky's op de vijfde plaats.

Meer dan de eerste plaats na de beschermde vier zat er van bij het begin voor de andere acht ploegen niet in doch Need For Speed was een andere mening toegedaan en wonnen hun tweede ronde wel en dit tegen Black Brains 1 na 5 spannende heats en zij bleven bovenaan door ook TFC, de snelste ploeg van de voormiddag, na vijf spannende heats naar de onderzijde van de tabel te verwijzen. Zij werden uiteindelijk derde en waren duidelijk de compleetste en sterkste ploeg van de dag. Een mooi resultaat voor de traagste ploeg van het kampioenschap.

Bij de afhandeling van de halve finales en de 2 finales waren vele ploegen al naar huis, letterlijk dan, en er was nog weinig volk om te applaudisseren voor een meer dan verdiende 3é podiumplaats voor Need For Speed, de tweede plaats voor de Green Angels en voor de Belgisch kampioen Black Brains 1.

Zondag 04 oktober 2014: Wedstrijd Jumpers te Putte. Verslag BFB


Op deze laatste supercup zondag mochten de Jumpers op hun immer schitterende locatie een record aantal teams verwelkomen. Met precies 38 formaties was deze herfst-editie inderdaad een indrukwekkend evenement. Door de grote opkomst werd, zoals aangekondigd, voor een verkorte formule gekozen om de wedstrijd tijdig te kunnen afwerken. Zeven divisies stonden vanaf 8.30 u op het menu op deze sombergrijze oktobermorgen.


De regen leek sterk te twijfelen wat ze er zou van maken, maar gelukkig beperkte het zich tot wat zacht gestuivel om later op de dag volledig te verdwijnen. Uitstekend zo, want door het korte schema werd in alle divisies gewoon tegen de klok geracet. Op het veld waren de omstandigheden echter toch net niet je dat om veel absolute toptijden te noteren. In de hoogste divisie resulteerde dat in slechts 2 teams in de 16 , waarbij wel een mooie team-record voor de Green Angels met hun nieuwe 16,72. Maar de snelsten waren toch weer uit Brecht gekomen. Black Brains I had genoeg aan 16,52 om de speed trials te winnen.
De verschillen met de op één na hoogste divisie zijn toch wel opmerkelijk, al kan je de 17,74 sec, waarmee Green Ball Catchers de pole afklokten in tweede bezwaarlijk slecht noemen. Lucky Jumpers tastten dus, op 11/100sten na, net hun thuisoverwinning mis.
In derde divisie woedde de strijd om de laatste tickets voor het BK het hardst. Funny Jumpers stonden voor een mission impossible, maar haalden met een 17,99 sec ( corr = 17,91) toch alles uit de kast. Genoeg voor ochtendwinst, net voor de Duitse Quick-steppers met 18.18 sec.
Grote wedstrijdbezettingen zorgen meestal voor een concentratie van gelijkwaardige ploegen over twee divisies heen. Dit was het geval met de 4de en 5de divisie. Het bizarre wil dat de winnaars in de 5 – Fire Burning Paws- met hun 18,56 seconden sneller waren dan de besten in divisie 4. Old Jumpers strandden op 18,65 maar dus wel genoeg om divisie 4 te oogsten. Tja, als alles zo dicht bij elkaar hangt, is een gelukje in de wedstrijdindeling best meegenomen.
In de 6de divisie wonnen Happy Jumpers net voor de Doorzetters met een supermarkt tijd van 19,99 sec. Het zou één van de 4 speed trial overwinningen van de Jumper-teams worden, want in de 7de divisie was Benidorm Jumpers aan het feest met 20,36 sec. Ze konden nog net de internationale druk van Sprinter Xpress afhouden, iets wat hun trouwens ook lukte in de dubbele afvalling. Dat gebeurde zonder verliesbeurt, maar met toch stevige oppositie van de Nederlandse vrienden. Goed gedaan van die oude “Jumpende Bastards” !
Wie wil wedden op het namiddag resultaat, zet best zijn duiten op de winnaar van de voormiddag. In vele gevallen is dat een zekere investering. In 6de divisie zou dit zondag evenwel een behoorlijk mistasten geweest zijn. Sweet Burning Paws en Double Trouble speelden duidelijk verstoppertje in de speedstrials van 6de divisie. Na de pauze werden ze echter wakker en parkeerden de favorieten diep in de verliestak. Onderling kwamen de Sweets er als duidelijke winnaars van Double Trouble uit en pakten de trofee vlotjes mee.
De Fire Burning Paws hadden in divisie 5 aan Green Horns al een geduchte concurrent in de snelheidsraces en dat beterde er niet op in de afvallingscompetitie. Meer nog, het lukte niet om het groene geweld van een tweede overwinning in een week tijd te houden. Proficiat , Green Horns!
Als je zoals de Jumpers 10 teams op de mat brengt, kan het niet anders of je hebt ook een behoorlijk aantal anciens in de rangen. Doordat ze met hun veteranen statuut sowieso al over een 10cm lagere spronghoogte mogen racen, zijn deze teams meestal te duchten tegenstanders. Komt bij dat er in situaties zoals zondag ll. beduidend minder races gelopen dienden te worden. De “Benidorms” deden het hun dus al voor in de laagste divisie, maar ook de “Old” Jumpers pakten de tegenstand al bij al vrij gemakkelijk in bij de strijd om de eerste stek in divisie 4.
Jammer voor Funny Jumpers dat de resultaten wat laat op het seizoen in gang schoten, of een BK ticket had er zeker in gezeten. Nu zal het waarschijnlijk net niet zijn, maar dat weerhoudt er hen niet van om de laatste tijd te grossieren in dagoverwinningen. Dus ook hier in 3de divisie, waar ze Holland Express al snel alle illusies ontnamen.( met een tijd van 17,86) Het bezorgde de trofeekast-verantwoordelijke van de Jumpers alweer klamme handjes, want intussen waren ook de Lucky Jumpers in tweede divisie op dreef . Ze stevenden via een perfect parcours af op dagwinst ,dit ten koste van de Green Ball Catchers. Dat werd dus weer schuiven op het trofeeën-schap, maar nog was het niet afgelopen.
Jolly Jumpers stonden nl. ook nog in de finale, van eerste divisie weliswaar. Al zijn er mooiere cadeautjes te bedenken dan een rechtstreekse confrontatie vanuit de verliestak met Black Brains I. Vroeger kon bij de Brechtenaren soms, om onverklaarbare reden, het licht al eens uitgaan, maar de laatste tijd is dat voor menig tegenstander slecht wishful thinking. De Jollys konden enkel maar hopen op een off-moment van hun opponenten en ei zo na zat een herkansing er zelfs in. Helaas voor hen sloeg de zwart-witte motor op tijd weer aan en was de droom van een thuisoverwinning finaal voorbij.
De supercup 2014 is gelopen en gaat voor een winter terug op stal. Regelmatigheidscriteriums belonen uiteraard de regelmatigste en het moet niet verwonderen dat de eerste drie plaatsen bevolkt wordt door de absolute Belgische topteams. Op Black Brains I stond het ganse seizoen werkelijk geen maat met een onwaarschijnlijk pak recordtijden. De Green Angels bewezen dat ze uitgegroeid zijn tot een solide, snelle en regelmatige runner-up die duidelijk van plan is om blijvend BB1 het vuur aan de schenen te leggen. Jolly Jumpers spraken bij seizoen aanvang van een overgangsjaar, maar staan finaal toch maar weer knap derde gerangschikt in BFB’s mooiste, op een zucht van meer. Het zal dan ook niemand verbazen als straks het podium van het Belgisch Kampioenschap door deze drie zou bezet worden. Afspraak op 16 november voor deze titanenstrijd !

Zondag 29 september 2014: Wedstrijd Roadrunners te Zonhoven. Verslag BFB

Toen een Zonhovense vereniging begin dit jaar zijn opwachting maakte om deel te nemen aan de Supercup competitie was het even afwachten wat het zou geven. Maar de Roadrunners bewezen dit jaar dat ze met hun toffe ingesteldheid en Limburgse flair een echte verrijking zijn voor de BFB. Daarnaast presteren ze sportief doorgaans best aardig en als kers op de taart mochten ze dan ook nog de voorlaatste manche van het regelmatigheidscriterium inrichten. Als je eind september nog met dagtemperaturen van over de 20 ° aan de slag kan in een schitterend natuurgebied moet je dankbaar je beide pollekes kussen .

Tweeëndertig teams , keurig verdeeld over 7 divisies trachtten de laatste supercup-punten te verzamelen. Een pak teams hebben nog zicht op die top 10 die rechtstreeks toegang geeft tot het Belgisch Kampioenschap, dus uitbollen was er zeker niet bij.
Toch wat verrassend een strijd om de punten in eerste divisie, wat meestal wel wat die snelle tijden drukt. Geen nood echter, want op het snelle heidezand gingen 4 van de 5 teams in eerste divisie de 16 in, maar het waren Green Angels die het spaarzaamst met de punten omsprongen en voor één keer Black Brains net voor konden blijven.
In de tweede divisie was het wel de chrono die beslissend was en daar bewezen Lucky Jumpers hun stijgende vorm. Derde divisie was dan weer een kolfje naar de hand van Funny Jumpers die de thuisploeg Beep Beep achter zich hield en zo de favorietenrol voor de namiddagraces naar zich toe trok.
Zentastic Six bewees op het vierde niveau dat je niet altijd de snelste moet zijn om het meeste punten te pakken. Gewoon die onnodige lampjes vermijden en klaar is kees.
Green Horns hoefden gewoon op niveau te presteren om de andere teams met een uitbreektijd achter zich te houden. Dat deden ze dan ook keurig en pakten alvast de ochtendwinst mee in divisie 5. Double Trouble bouwde geduldig hun wedstrijd op en dat volstond om deel één van de zesde divisie buit te maken.
In de laagste afdeling zette K-otics Fun team een knap staaltje flyball neer want ze lieten geen puntje liggen en met een perfect rapport konden ze de namiddag ingaan. Ook daar leken ze de lijn door te trekken tot ze in de finale gedynamiteerd werden door de enthousiaste thuisploeg. Roadrunners Dynamite was niet van plan om de beker zomaar uit de Kempen te laten vertrekken en sleepten een herkansing uit de brand. Hoe graag ze ook voor de stunt hadden gezorgd, Fun team herpakte zich en kroonde zich alsnog tot de beste.
Black Brains IV had zich s ’morgens koest gehouden, om in de namiddag verschroeiend uit te halen in divisie 6. Double Trouble was zeker ook sterk maar kon de Brechtse bolide niet ontwrichten. Zonder een verliespunt hadden BB4 de dagwinst vrij snel en gemakkelijk op zak.
Green Horns konden een nieuw veelbelovend hondje brengen. Dan is het meestal zaak van “doet ie het of doet ie het niet? “ Hij deed het en wat Holland Express of TFC Anubis ook probeerden, de Green Horns waren gewoon te sterk. De bloemen gingen dus verdiend de Groene richting uit.
De ervaren rotten van K-otics 8Plus weten natuurlijk wanneer het om de knikkers gaat. Meteen na de middag kegelden ze topfavoriet Zentastic Six naar de verliestak in de hoop ze zo voldoende af te matten voor een eventuele finale. Beiden waren dan ook op de afspraak maar de veteranen van K-otics konden enkel met lede ogen vaststellen dat Zentastic over een royale brandstoftank beschikte en werden in de herkansing kansloos opzij geschoven. In Loppem zijn ze intussen aan het improviseren waar de vele dag-trofees van Zentastic nog gestald kunnen worden.
De Funny Jumpers houden van hiërarchie. Waarschijnlijk ook daarom dat ze de uitslag van s’ morgens gewoon kopieerden en Beep Beep in de finale nog wel wat lieten tegenspartelen maar meer ook niet. Winst van Divisie 3 naar Putte dus.
Vorige wedstrijd stuntte BB2 nog door in eerste divisie een derde plaats mee te pakken. Uiteraard waren ze favoriet nu ze terug in tweede divisie ingedeeld werden, terwijl Need for Speed in de hoogste divisie bleef. Maar het mocht niet baten. De Green Ballcatchers waren nl. in hun dagje. Dan weet je het wel als tegenstander. Nog een verdiende Groene dagwinst erbij.
Zouden de Angels er een Green Runners-topdag van maken, met winst in eerste divisie? Het resultaat in de voormiddag deed het beste verhopen. Al weet je natuurlijk ook wel dat noch Black Brains , noch Jolly Jumpers gemakkelijk opzij te zetten zijn. De Angels zaten verdiend in de finale, dat wel, maar veel viel er niet te beginnen tegen de Brechtse machine. Van de 10 lopen die ze in de namiddag nodig hadden om te winnen, klokten BB1 acht maal een 16tje. Nog iemand?

Volgende week sluit het lange supercup seizoen zoals het begonnen is: met een wedstrijd in Putte bij de

Tornooi 10 j Ball Amazonen Giessen Duitsland 06/09/2014

De zaterdag begon in de nevel om op te klaren tot een zonnige heerlijke warme dag.

We waren met vijf ploegen ingedeeld in eerste divisie en in the voormiddag bleek al gauw dat starten met de Tsjechische lichten een beetje anders verloopt dan bij ons en een net in het midden van het terrein, dat zijn we ook niet gewoon. Wij wisten al gauw dat een overwinning niet voor het rapen lag want Flubber-Dogz zette een betere tijd neer dan wij en we werden tweede gerangschikt. We begonnen dus met het nadeel van een wedstrijd meer aan de dubbele afvalling. Dit ging zeer goed tot we in de halve finale en met een halve baan voorsprong lampen begonnen te lopen. De Tsjechische lichten hadden ons al danig parten gespeeld tijdens de start dat we ons wilden overtuigen van de kwaliteit en de werking. En ze werkten! We verloren de halve finale tegen Flubber-Dogz en moesten langs onder naar de finale, wat we ook deden. Tegen hetzelfde Flubber-Dogz hebben we dan, daar we onszelf hebben benadeeld met een paar races meer, zeer nipt verloren, De eerste heat van de finale hebben we gewonnen daar de anderen een lamp hadden gelopen, de tweede hebben we verloren omdat de Pepper, die vierde liep, met een kwart baan voorsprong ongelukkig de bal verloor tussen de eerste en de tweede hindernis, iets wat zeer zelden gebeurt. De derde en de vierde heat kwamen onze Jumpers een haardikte te kort om te winnen. We waren iets te traag geworden! We zijn dus triomfantelijk tweede geworden in de eerste divisie van het grote Duitsland na een zeer beklijvende en spannende finale. Wie gaat er durven beweren dat dat slecht is? De Jumpers werden vertegenwoordigd door Ghandi, Floor, Gizmo, Jayla, Figo en de Pepper.
Een pluim voor de organisatie die ons zeer gastvrij hebben ontvangen en ons hebben vergast op pizza en een uitgebreid ontbijtbuffet met roerei.'s Middags worst en schnitzel en kartoffelsalade met frieten. Een vieruurtje met koffie en taart en s' avonds bananencocktail, weissbeer und pils. Santé!

Gelooft ge het niet, hier zijn de bewijzen.

Zondag 24 augustus 2014: Wedstrijd K-otic Flyers te Ingelmunster. Verslag BFB

Uiteraard is het een prachtige promotie voor de flyballsport als je deel kan uitmaken van een groot evenement zoals de “Dag van de Hondensport” in Ingelmunster. Maar jammer genoeg komen de Flyballers daarin vaak op een achteraf-veldje terecht, omdat de verantwoordelijke van het hoofd-terrein zijn veto uitspreekt tegen de komst van de “sporenmakers over 4 hordes” .

Bijzonder spijtig dat ARCI, de organiserende club , de K-otic Flyers geen andere keuze gaf dan het beste te maken van hun wedstrijd op een te klein zijveld, naast het sportstadion. De Bruggelingen zijn echter nog nooit van een kleintje vervaard geweest en ook nu konden we, mits wat kleine ongemakjes, best wel een mooie Supercup-manche meepikken. Het gras waar het moest op gebeuren was wat het moest zijn -van een uitstekende staat- en tenslotte is het daar waar het om draait.
De wedstrijdopsteller had er, in tegenstelling tot vorige week in Nederland, voor gekozen om grote divisies samen te stellen, waar er zonder fout om de snelste ochtendtijd diende gelopen te worden. In de eerste divisie was de top van tweede divisie mee in bad genomen met een belangrijk tijdsverschil tussen de eerste en laatste als gevolg. Black Brains I zagen Green Angels en Jolly Jumpers ook een knappe 16 op het bord prikken, maar maakte zich weinig zorgen want hun 16,61 was ruim voldoende voor de pole position.
Black Brians II kon zich wel vinden in het werk van hun vereniging-genoten en deden iets gelijkaardigs in de tweede divisie met een , jawel, net 1 seconde tragere tijd. De 17.61 seconden volstonden ook hier ruim voor winst.
In derde divisie hadden Funny Jumpers meer problemen met de klok dan met de tegenstander en konden maar net een derde uitbreektijd vermijden. Maar met een herschikking van de honden lukte het wel en zo konden ze als winnaar naar de namiddag.
Zentastic Six blijft sinds hun aantreden begin dit seizoen grossieren in voormiddag- en dag overwinningen en ook op hun bijna-thuismatch was de snelste ochtendchrono in vierde divisie voor hen.
In de laagste divisie lieten de Rockets de verre verplaatsing naar de Westvlaamse klei niet aan hun hart komen en pakten in de Speed Trials vlotjes de beste startpositie . In de namiddag trokken ze hetzelfde lijntje lustig door en moesten slechts 1 verloren run toelaten alvorens de dagprijs in te laden richting diep Limburg.
Black Brains 3 konden in afdeling 4 putten uit een brede kern en dat loonde tegen Zentastic Six, die net wat power mankeerde om te voorkomen dat het eremetaal naar Brecht verhuisde.
K-otic Flash had in de derde divisie uiteraard maar wat graag geschitterd op hun eigen wedstrijd, maar kwamen snelheid te kort om de Funny Jumpers te bedreigen. Net als vorige week kwam de hoofdprijs in Putte terecht.
De op een na hoogste afdeling was een duel in regel tussen de tweede teams van Black Brains en Green Angels. Niet alleen in eerste divisie steken ze elkaar dus naar de kroon. Een Black Brains 2 in vorm was echter een maatje te groot voor de Green Ball Catchers.
In een dubbele afvalling met grote divisies komt er niet zelden een verrassing uit de trommel gerold. Altijd link en ook nu was het van dattum in de hoogste afdeling. De Green Angels waren beduidend sneller dan Lucky Jumpers maar verknoeiden gewoon 3 races teveel. Helemaal bizar werd het toen ook de Jolly Jumpers zich lieten verrassen door Hot Burning Paws, die door deze stunt de Lucky’s in de ogen mochten kijken voor zowaar een halve finale plaats in de eerste divisie. Black Brains I was wel bij de les, gaf niets prijs en zag de Jolly’s zich nog wel naar de finale knokken, maar nam daarin revanche voor de uitglijder van de week ervoor. Deze week waren de Brechtenaren dus aan het feest met een indrukwekkende 5 op 6.
Het beloven nog een spannende 3 supercup wedstrijden te worden, waarin de laatste tickets voor het Belgische Kampioenschap verdeeld zullen worden. Binnen 3 weken kunnen op een schitterende vernieuwde weide in Alden Biezen de debatten verder gezet worden. Haal alvast uw Schotse rok van tussen de mottenballen.

Zondag 17 augustus 2014: Wedstrijd “Xpress Flyball “ team te Wilheminadorp( NL) Verslag BFB

Er is een spreekwoord die zegt dat Hollanders altijd geluk hebben. Toen zowat alle buienradars en weersvoorspellers zich uitsloofden om het meest pessimistische weer te voorspellen voor deze zondag in Augustus, maakten we ons dan ook weinig zorgen. Regen ervoor, regen erna, maar tijdens de wedstrijd bleef het – uiteraard- zowat droog. Op wat intussen één van de beste terreinen in het circuit geworden is, ontplooiden 33 teams hun Flyball-kunsten voor de enige buitenlandse supercup van dit seizoen.

Er is een spreekwoord die zegt dat Zeelanders er helemaal niet van houden dat ze Hollanders genoemd worden. Maar dat is het laatste van de zorgen van onze sympathieke noorderburen, die dit jaar wat later op het seizoen hun wedstrijd inplanden. De vele Belgische teams een plaats geven op hun net-groot-genoeg terrein bleek weer een uitdaging, maar dat lukte zoals altijd wel. De wedstrijd was nog eens als vanouds samengesteld – geen blokken en beperkte divisies- en dat lukte best. Er is nu eenmaal een spreekwoord die zegt dat de Hollanders best wel hun zaakjes goed geregeld krijgen .
In de voormiddagraces ging het in alle reeksen om de puntjes. Minder snelle tijden zijn dan meestal in het algemeen het resultaat, maar in eerste divisie liggen ze minder wakker van punten. Er is een spreekwoord die zegt dat snelle teams altijd snelle tijden willen lopen en altijd “dicht”gaan . In hun rush om de snelste 16 te klokken, pikten de Black Brains I enkele lampen teveel mee. Jolly Jumpers en Green Angels gingen minder in de fout en een iets betere tijd gaf de Jolly Jumpers het voordeel. In de andere divisies plaatsten Lucky Jumpers, K-otic Xtreme Team, Funny Jumpers, Zentastic Six, De Doorzetters en Happy Jumpers zich in Pole position.
Er is een spreekwoord die zegt dat Flyball een sport is met 8 honden en 8 geleiders en dat op het einde de Jumpers winnen. Recentelijk was het iets minder prominent het geval, maar zondag was het toch nog eens van dattum. In de zevende divisie waanden de Rockets zich zege zeker , maar kregen de Happy Jumpers niet opzij geschoven, ook niet in de herkansing. Beker voor de Puttenaren, dus.
In zesde divisie moet je meestal van goeie huize zijn om voorbij de Doorzetters te geraken. Maar ze verslikten zich meteen na de boterhammen aan een onder stoom komende Dalton Jumpers. Doordat de Doorzetters een sterke inhaalrace in de verliestak alsnog met een finaleplaats beloond zagen, troffen ze daar elkaar voor de tweede keer. Maar ook hier waren het de Daltons die het laken naar zich toe trokken en met de winst gingen lopen.
In vijfde divisie was weinig aan te vangen tegen de suprematie van de Blue Arrows. Black Brains III probeerden wel , maar beten 2 maal in het zand tegen de Genvalse dames. Waarschijnlijk zaten de winnaars toch ook wel een divisie te laag ingedeeld en kunnen ze het binnenkort hogerop proberen.
Als je, zoals de Jumpers 8 teams dient in te schrijven in 7 divisies, kun je natuurlijk niet anders dan met meer dan 1 team in bepaalde divisies uit te komen. Zo ook in vierde afdeling, waar zowel Old Jumpers als Funny Jumpers hun opwachting maakten. Geen van beiden verloor tegen de andere tegenstanders ook maar één race en zo stonden ze samen in de finale om de beduidend snellere Funny’s het pleit in hun voordeel te zien beslechten.
K-otics Xtreme team maakt er meestal in de voormiddag een potje van om dan in de namiddag onder stoom te komen en ze kunnen dan meestal nog moeilijk van de bal gezet worden. Niets was minder waar in Wilheminadorp. In de voormiddag werd uiterst secuur gelopen en wonnen ze derde divisie met bijna het maximum van de punten. Maar anders dan anders liep het in de namiddag iets minder vlot en stootten ze op een sterke Black Brains 2. Ze konden nog wel een herkansing forceren, maar dan was de kaars uit en konden de Brechtenaren finaal de trofee omhoog houden.
In tweede divisie waren Hot Burning Paws en Lucky Jumpers zeer aan elkaar gewaagd. Ze keken elkaar 3 maal in de ogen in deze onwaarschijnlijk spannende dubbele afvalling, maar het waren de Lucky’s die nog een streepje erbij konden zetten voor de Jumpers.
In de eerst divisie raken de 3 snelste teams het niet echt eens over een vaste hiërarchie en dat bezorgt de kijker uiteraard Flyball om duimen en vingers van af te likken. Black Brains I voelt de hete adem van zowel Green Angels als Jolly Jumpers in de nek en is al lang niet meer zeker van hun eerste plaats. De Angels stonden door een loopsheid niet op hun sterkst en het waren de Jolly’s die Black Brains naar de kroon staken. Met succes, want ze liepen een beresterke finale en klopten voor het eerst sinds lang nog eens hun Brechtse opponenten. Nog een beker voor de Jumpers…
Na een geanimeerde prijsuitreiking waarbij de grootste flyballvereniging van het land met 5 overwinningen ook de meest gevierde was , konden we allemaal terug richting België.
Daar wachtte de Jumpers nog een minder leuke verrassing. Aan de toltunnel werd aan het voertuig die de bekers en prijzen naar Putte bracht een dubbele tol voor “zwaar vervoer” aangerekend. Er is nu eenmaal een spreekwoord die zegt dat als je van de Hollanders niet gekl…t bent, dat ze het …. juist…. Ah, prima gedaan , jochies en meiden van Xpress team , volgend jaar komen we graag terug !

Na een intermezzo van 5 weken , met het Europese kampioenschap ertussendoor ,was het weer verzamelen geblazen in de Double Ranch te Heist op-den-Berg voor de tweede editie van de wedstrijd van de Burning Paws.

Eigenschap van outdoor Flyball is dat klimatologische omstandigheden van doorslaggevende aard zijn om een wedstrijd te maken of te kraken. Als organisator kun je dan ook nog zo je stinkende best doen, vele zaken heb je gewoon niet in de hand. Een overijverige onweersbui sloeg de bal met 24 uur mis. Had deze gepasseerd op zaterdag, dan zou het terrein er zeker schitterend mals bij gelegen hebben en de temperaturen waren dan waarschijnlijk ook een pak beter geweest.
De wedstrijd diende dus in de namiddag stil gelegd te worden, toen de verse stortregen niet tijdig in de harde ondergrond kon indringen. Halve uitslagenborden, onafgewerkte competities en een geschrapte supercup uitslag waren het gevolg. Spijtig voor de Burning Paws, die hun vele werk zo letterlijk in het water zagen vallen.
We onthouden dat Black Brains I in eerste divisie -waar de 16-tjes weer royaal om de oren vlogen- de voormiddagcompetitie won, iets wat ook lukte in de andere divisies voor de Hot Burning Paws, Funny Jumpers, K-otics 8Plus, Double Trouble en Sweet Burning Paws. Of ze deze succesvolle lijn ook in de namiddag gingen doortrekken, zullen we helaas nooit weten.
Herkansing volgt, komende zondag, in onze enige buitenlandse supercupwedstrijd van het seizoen , in Wilheminadorp.

Zondag 29 Juni 2014: Wedstrijd “De Doorzetters” te Herselt. Verslag BFB

Ok, het is even rondrijden in de Herseltse bossen , maar eens je de leuke afspanning “ De Schilders” gevonden hebt, weet je je op een klein-maar-fijn voormalig voetbalveldje, waar het zalig Flyballen is. De zanderige bosgrond is heerlijk om op te lopen als het vooraf zachtjes besprenkeld is met een zomerse regenbui. En dat mag zelfs iets meer zijn…alhoewel…

De Doorzetters ontvingen ons voor het tweede jaar op rij op deze mooie locatie en ook nu was het met de 30 teams even passen waar iedereen alle tenten en aanhangwagens kwijt zou kunnen. Maar kijk, met wat goede wil en een dosis extra gezelligheid was dit in een wip en flits geregeld. Het was intussen een beetje beginnen regenen, maar geen nood, de ondergrond kon wel iets hebben.

Wanneer twee wedstrijden enkel een week ertussen hebben, worden de resultaten van de eerste wedstrijd -in dit geval Brecht van vorige week- niet in rekening gebracht voor de bepaling van de divisies de week erop. Gevolg is dat deze vrij identiek zijn en dat enkel de aanpassing van 36 naar 30 teams invloed heeft.

Ook hier werd voor de gesplitste blokken gekozen, mogelijks wel een blijvertje voor wedstrijden met best grote, maar niet overgrote bezetting. Een mix van Speed trials en Round Robins maakten de voorrondes uit en boden niet zoveel verrassingen. Black Brains I testte nog eens het toerental uit met oog op het Europese kampioenschap dat nu wel snel dichtbij komt. De startvolgorde in divisie I was dan ook snel duidelijk. Lucky Jumpers bewezen vorige week al dat hun nieuwe samenstelling eindelijk in een vak hoger thuis hoort, maar de wedstrijd lag al vroeger vast, dus dat werd een makkie in divisie 2. K-otics Xtreme team herhaalde ook hun kunstje van in Brecht in reeks 3 en Funny Jumpers pasten de ploegsamenstelling wat aan waardoor winst in de vierde divisie hun deel was. In vijfde hangen de looptijden echt dicht bij elkaar en maakt de vorm van de dag het verschil. Waar het Double Trouble 7 dagen eerder niet lukte, sloeg de balans nu wel in de goede richting en gaven hen zo uitzicht op de beste startpositie in de namiddag. Black Brains 3 parkeerden vorige week nog in divisie 5 maar zaten nu door de veranderde indeling, zonder zelf vragende partij te zijn in Divisie 6. Daar hadden ze in eerste instantie meer moeite met de uitbreektijd dan met de tegenstand maar na wat herschikken kon toch een goeie tijd op de tabellen geplaatst worden. Tussendoor bleef het nu en dat toch nog wat regenen, maar geen erg, de Herseltse heide was nog steeds vergevingsgezind.

In de namiddag passeerde rakelings een onweer – zelfs het weer had “Langdonken” niet op de GPS zitten – en ontsnapten we toch even aan een doemscenario. De organisatoren kruisten keihard de vingers wat in eerste instantie nog wat bleek te helpen, maar nu mocht het toch wel echt beginnen stoppen… Intussen waren de namiddagraces wel al in volle gang en bleek snel dat er niet veel verrassingen uit de bus zouden komen. In divisie 2 tot en met 6 waren de voormiddagwinnaars ook de namiddagwinnaars en dat ging mogelijks in eerste divisie ook het geval wezen, ware het niet dat Black Brains I het op de gaandeweg steeds wankeler wordende ondergrond vroegtijdig voor bekeken hielden en de zege door forfait aan Green Angels lieten. Ook hier was de enige en juiste argument het welzijn van de honden , die in de hoogste reeks toch duidelijk de grootste snelheden halen en zo een hogere risicofactor bij zich dragen. In de andere afdelingen lukte het dus net nog wel en haalden Lucky Jumpers , K-otic Xtreme Team, Funny Jumpers , Double Trouble en Black Brains 3 de trofeeëntafel van deze wedstrijd leeg . Wonder boven wonder ging na afloop van de finales de kraan hierboven even dicht en met een mooie opklaring konden we het eerste deel van het supercup seizoen afsluiten. Knappe organisatie, beste Doorzetters, ook al wilden de weermakers niet echt mee. Een dikke pluim is hier zeker op zijn plaats.

In juli staat slechts 1 wedstrijd op de kalender en wat voor één. Op 21 juli gaat in Frankrijk het enige echte Europese Kampioenschap Flyball 2014 door. Anders dan andere jaren is de hoogste divisie helemaal geen Belgisch onderonsje meer. Enkel de huidige Europese kampioenen, Black Brains I maken kans op de hoogste eer. Ze nemen het als enige Belgen op tegen Britse, Poolse en Tsjechische tegenstanders. Onze andere topteams komen uit in tweede divisie waar naast Green Angels en Jolly Jumpers ook Lucky Jumpers in een goede flow als kanshebbers mogen gerekend worden. Daarnaast mogen in de verdere divisies de buitenlandse teams uiteraard sterke concurrentie verwachten van zowat alle Belgische Supercup teams. We duimen alvast vanop het thuisfront.

Zondag 29 juni : wedstrijd De Doorzetters - Herselt

De jumpers waren aanwezig met 8 ploegen en de uitbreektijden waren in de uitverkoop.
De dag begon droog maar een beetje later begonnen de buien en het waren buien om U tegen te zeggen. Maar één serieuze plensbui houdt de jumpers niet tegen en de organisatoren, die prima werk had geleverd, kunnen tegen de weergoden ook niets beginnen.

Div. 6: Country Jumpers ( 7 ploegen)
Ida zag er in de namiddag het nut niet van in om terug te komen en bleef voor de eerste horde staan, gevolg laatste plaats.

Bee Jumpers
In de voormiddag een uitbreektijd en in de namiddag een paar te over enthousiaste honden die de 2 banen als hun terrein zagen en daarmee als zesde eindigde

Happy Jumpers
Ook uitbreektijd in de voormiddag en in de namiddag een baasje dat het te goed wou doen, dus lampen en een vijfde plaats.

Je kunt nu denken, wat is dat daar met die Jumpers in de laagste divisie, die eindigen altijd bij de laatsten. Maar wij bekijken dat anders: IEDERE HOND IS WELKOM BIJ DE JUMPERS. Of hij nu traag is of het wel goed kan maar het alleen doet als hij zelf zin heeft, een beginner en/of het baasje die wat meer tijd nodig heeft om stabiel te worden. Het speelt geen rol zolang het maar plezant blijft en daarom wil ik de coachen en ballenstekers van deze ploegen toch eens extra bedanken omdat ze hun job met veel vuur blijven doen.

Div. 5: Dalton Jumpers ( 4 ploegen)
Goed gestart in de voormiddag en uiteindelijk als derde geëindigd.

Div. 4: Funny jumpers ( 4 ploegen)
Op hun sloffen haalden ze de finale en die hebben ze dan ook gewonnen.
Het enige gevaar waren zij zelf want ze hadden al 2 uitbreektijden.

Div. 3: Old Jumpers ( 6 ploegen)
Ook hier een uitbreektijd in de voormiddag, maar een redelijk resultaat in de namiddag met een vierde plaats.

Div. 2: Lucky Jumpers ( 5 ploegen)
De Lucky's doen het heel goed dit seizoen en zijn vandaag zowel in voormiddag als namiddag als eerste geëindigd.

Div. 1: Jolly Jumpers ( 4 ploegen)
Die zijn nog zoekende voor de goede ploeg en zijn gestrand op de derde plaats.

Ondanks de regen was het toch weer plezant en verdienen alle jumpers ( hondjes en mensen)
een pluim. De organisatie was top en degene die wilden konden na de wedstrijd naar de voetbal kijken in het café. En nu op naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, het Europees kampioenschap in Normandië.

Zondag 22 juni : wedstrijd Black Brains - Brecht

Het was weer warm vandaag maar er was verkoeling voor hond en baasje voorzien. De accommodatie was in orde en ploegen waren er genoeg. Of dat de honden in vorm waren? Sommige wel en andere niet. Aiko had vandaag iets met de Finley en liep er naast, Leyla vond dat de verlichtingspaal naast het terrein daar niet op zijn plaats stond, Chavi en Tommeke vonden dat het vandaag de ideale dag was om het baasje te pesten en Vienna dacht dat ze iemand bekent zag en verliet het parcours tijdens de race om goeiendag te gaan zeggen. Maar ook wel goed nieuws want de Kazan en Moose hebben het uitstekend gedaan. En Dino die oude rakker doet nog steeds zijn plicht.

Div. 6 : Country Jumpers ( 6 ploegen)
Niet echt een succes vandaag, de hitte was er vandaag te veel aan en ze zijn zesde geworden.

Happy Jumpers
Kon beter als de honden er meer zin in hadden gehad, ze zijn vijfde geworden omdat ze door een gelukstreffer een betere tijd hadden dan de Country Jumpers.

Div. 5: Dalton Jumpers ( 6 ploegen)
Als zesde eindigen is natuurlijk niet fantastisch maar iemand moet het doen.

Div. 4: Funny Jumpers ( 6 ploegen)
Een vrij goede start in de voormiddag maar ze konden het in de namiddag toch niet waar maken en zijn als vierde geëindigd.

Div. 3: Old Jumpers ( 6 ploegen)
na zelfs een uitbreektijd liepen ze een vlekkeloos parcours naar de finale en sloeg toen de vermoeidheid toe bij de baasjes? Wie zal het zeggen maar ze zijn wel knap tweede geworden.

Div. 2 : Lucky Jumpers ( 6 ploegen)
Gelukkig was er toch noch een ploeg die de naam van de Jumpers hoog hield. Zonder verlies naar de finale en die dan ook nog winnen, proficiat Lucky's.

Div. 1: Jolly Jumpers ( 6 ploegen)
Na een moeizame start in de voormiddag, hebben ze zich herpakt en zijn ze in de namiddag als derde gestrand.

In de voormiddag lukte het niet een goede tijd neer te zetten. In de namiddag winnen we onze eerste wedstrijd tegen het Duitse Quickstep die dan mogen gaan rusten tot de volgende ronde want we staan in een divisie met zes ploegen en er wordt in blok gelopen. En wij, omdat we gewonnen waren moesten met één wedstrijd er tussen onmiddellijk tegen de Black Brains, die dan nog niet hadden moeten lopen. Natuurlijk is de kans dat je dan kan winnen zeer klein en dat gebeurde dan ook niet; De volgende ronde moesten wij dan tegen het Duitse Sonic dat  had verloren in de eerste ronde en daarvoor werd beloond met een ronde rust. Zij hadden dus één wedstrijd minder in de benen en hadden veel langer mogen rusten. Toch hebben we ze naar huis gestuurd! En dan, met een wedstrijd er tussen mochten we opnieuw tegen het Duitse Quick step die van hetzelfde voordeel had kunnen genieten als Sonic, omdat ze tegen ons verloren hadden, om TFC Fenics te verslaan. Het feit dat Quickstep een wedstrijd minder in de benen had geeft onze tweede overwinning tegen hen nog meer glans en Quickstep mocht ook naar huis. De volgende ronde tegen de Green Angels, voor een plaats in de finale, die twee wedstrijden minder hadden gelopen dan wij, was er te veel aan; een onhaalbare opdracht die we maar nipt hebben verloren. Geen finale dus. Veronderstel dat we wel in de finale hadden geraakt dan had dat onze zesde wedstrijd geweest en om te winnen zouden we we dat ook moeten doen in de herkansing. Voor de andere finalist was de finale nog maar de derde wedstrijd. Een bijna onmogelijke opdracht dus. Conclusie: in het schema van zes ploegen en je bent niet bij de twee besten in de voormiddag, dan kan je beter verliezen in de eerste ronde, dan heb je kans om met één wedstrijd minder in de benen de finale te lopen. Niet echt sportief maar tactisch wel te overwegen. Nochtans is het schema met 6 ploegen zeer eenvoudig aan te passen zodat verliezen niet meer beloond wordt.(toegevoegd door Camille)

Het was weer een leuke dag en iedereen verdiende weer een pluim dat alles zo goed verlopen is. De afsluiter van de dag was ook nog gezellig, met zijn allen op het groot scherm naar de match (knappe organisatie van de  Black Brains) België – Rusland kijken en gelukkig zijn de Duivels nog gewonnen ook 1-0.

Zondag 8 juni : wedstrijd Fun, Laughter en Joy in Herk-De-Stad, verslag BFB

FL&J hebben hun thuisbasis op een zijterrein van de voetbalvelden van Schakkebroek en dit vormde het schitterende decor voor hun eerste thuiswedstrijd op deze pinksterzondag. Traditioneel ligt op andere jaren de BFB competitie stil in deze periode maar om de wedstrijden beter over het ganse seizoen te spreiden kwam deze nieuwe datum dus op de tabel. Niettegenstaande het fraaie verlengde weekend hadden toch enkele teams moeten afzeggen en zo kwamen er 27 teams aan de start.

Toch wat plankenkoorts bij de organisatoren maar die was onnodig want tijdens de dag zou duidelijk blijken dat FL&J alle vaardigheden in de vingers heeft om er een mooie wedstrijd van te maken. Eén ding heb je als organisator natuurlijk niet in de hand en dat is het weer. Ga er maar eens aan staan als begin juni de dagtemperatuur zwaar voorbij de 30° schiet en er nauwelijks een zuchtje wind opsteekt. Voorzichtig zijn, dus en alles voorzien om de hondjes en geleiders tijdig te koelen. Ook dat bleek prima in orde. Maar dat de hitte het sportieve luik zwaar zou beïnvloeden stond bij het hanengekraai reeds vast.

Vijf divisies stonden er op het menu, waarvan 2 met Speed Trials en 3 om de punten. Maar bizar genoeg moest ook de chrono in eerste en vijfde divisie uitsluitsel brengen wie de Round Robins als winnaar afsloot. Green Horns klokten net iets sneller af dan BB3, die nochtans ook 20 punten sprokkelden, en pakte zo divisie 5 mee. Black Brains I haalde in de topdivisie net als Jolly Jumpers 18 punten maar was met 16.71 de snelste. In divisie 2,3 en 4 waren resp. K-otics X-treme, Roadrunners BeepBeep en Zentastic Six de besten en plaatsten zich in ideale omstandigheden voor de dubbele afvalling.

Dat zuinig omspringen met “brandstof” de boodschap zou zijn om een goed resultaat te halen, was meteen duidelijk. Concreet kwam het hier op neer: geen steken laten vallen want succesvol terugkeren vanuit de verliestak zou quasi onmogelijk blijken. Dat hadden Black Brains 3 goed begrepen en ze gunden hun tegenstanders in divisie 5 dan ook maar 1 run in de ganse namiddag. 3-1, 3-0 en 3-0 verder konden de Brechtenaren terugblikken op een sterke prestatie.

Het was duidelijk dat iedere run teveel zich later in de namiddag cash liet betalen. Zentastic Six had in divisie 4 in eerste instantie de handen vol aan de Coyotes en de Doorzetters maar in de finale waren ze duidelijk het frist en zetten zo hun royale zegereeks van de jongste weken verder.

Ondanks hun beste uitgangspositie leek het er voor BeepBeep even minder goed uit te zien want door omstandigheden konden maar 4 honden meer ingezet worden na de middagpauze. Maar kijk, wars van alle hitte-logica konden ze de andere teams in derde divisie het nakijken geven en wonnen zonder verliesbeurt de eindpot. Knap staaltje Flyball dus, van de Zonhovenaren.

De Green Ball Catchers zorgden in Divisie 2 ei zo na voor de stunt van de dag. In de eerste race na de middag moesten ze hun meerdere erkennen in Turbo Dogs. Wat daarna echter volgde sloeg iedereen met verstomming. Helemaal vanuit de buik van de verliestak knalden ze 4 maal na elkaar een gortdroge 3-0 op het bord en gaf hen zo de herkansing die hen alsnog de eindwinst kon opleveren. Opponent K-otics Xtreme Team realiseerde zich dat deze ongetwijfeld vermoeide-maar- vertrouwensvolle Ballcatchers in herkansing in de ogen kijken toch maar een linke boel was . Ondanks hun fysiek voordeel dienden de Bruggelingen dan ook alle registers open te trekken om alsnog een felbevochten zege in de wacht te slepen. Proficiat Xtreme , maar zeker ook proficiat Green Ball Catchers voor dit staaltje van top-flyball.

Louter op de looptijden in de voormiddag leek het alsof Need 4 Speed en Hot burning Paws zich in de hoogste divisie geen illusies moesten maken om het BB1, Jolly Jumpers en Green Angels moeilijk te maken. De vertimmerde Jolly's liepen zowaar een zestien al was het een 16.99sec en behaalden 18 punten, evenveel als de Black Brains die de Round Robin wonnen met een betere tijd. De Jolly's, waarbij de Blooper en de Pepper hun debuut maakten, deden het, mede door twee 3-0 overwinningen. (tekst toegevoegd door Camille) Maar niet toevallig torenden de thuisploeg en de Paws recentelijk nog boven alles en iedereen uit in tweede divisie en zijn beiden bekend om hun eeuwige “kampfgeist”. Favoriet, niet dus, maar de grote drie waren toch maar beter op hun goede. En dat zullen Jolly Jumpers geweten hebben . Need4 Speed haalde hen onderuit, maar in hun onderling duel om de derde plaatst waren het toch de Burning Paws die hun eerste deelname in de hoogste divisie, voor de neus van N4S, met een podiumplaats beloond zagen.

Green Angels waren door blessures en omstandigheden tijdens de voorbije wedstrijden niet aan het feest met hun eerste team. Wanneer ze nochtans op hun sterkst staan, zijn ze waarschijnlijk momenteel de enigen die waardig weerwerk kunnen bieden aan de zowat ongenaakbare Black Brains I. En dat was zondag het geval: zware 16’tjes, bijna hun eigen record verbeterd en in een felbevochten halve finale op een zucht van een stunt. Na zich alsnog terug in de finale gehesen te hebben namen de Angels een , in eerste instantie merkwaardig, maar bij nader inzien een moedig en lovenswaardig besluit. Bij navraag aan hun geleiders bleek het niet meer opportuun om in deze bloedhete omstandigheden de hondjes nog eens tot het uiterste te jagen om dan -in het beste geval- enkel een herkansing af te dwingen. Ongezien, een forfait voor een finale in eerste divisie, maar het maakt duidelijk dat de Green Runners het belang van de hond prefereren boven sportief gewin. Hun beslissing werd dan ook op veel begrip en respect van vriend en tegenstander onthaald.

8 juni 2014, wedstrijd Flyball Halen

Het was een zéér warme dag(meer dan 32°C!!) en het kleine plensbuitje in de voormiddag kon echt geen verlichting brengen. Gelukkig hadden de organisators er zich op voorbereid en een tuinslang klaar gelegd waar zowel hondjes als baasjes verkoeling konden vinden. Ondanks dat, was het toch geen succesvolle dag voor de Jumpers. Maar niet getreurd, onze prijs zal door de honden even smakelijk opgegeten worden want wie slaat er nu een portie lekkere hondenbrokken af?

Div. 5 : Country Jumpers ( 5 ploegen)
Ida deed het uitstekend ook al was het helemaal haar weer niet, maar spijtig genoeg waren er nu enkele andere die last hadden van de hitte en zijn ze na heel wat inspanningen mooi vierde geworden.

Happy Jumpers
Na een vliegende start met zowaar direct een uitbreektijd in de eerste race, (dit tot grote verbazing van coach Dirk) zat de schrik erin en zijn ze vijfde geworden.

Div. 4 : Dalton Jumpers ( 6 ploegen)
Ze hebben ons goed vertegenwoordigd en zijn mooi vierde geworden.

Div. 3 : Funny Jumpers ( 6 ploegen)
Ze kunnen niet altijd winnen en hebben vandaag de eer aan iemand anders gelaten. Een vierde plaats vonden ze al goed genoeg bij zulk een weer.

Div. 2 : Old jumpers ( 5 ploegen)
Voor onze oudjes was het echt te warm vandaag en ze zijn geëindigd op de vijfde plaats.

Div. 1 : Jolly Jumpers ( 5 ploegen)
Voor een nieuwe ploeg hadden ze in voormiddag een hele goede start gemaakt, maar in de namiddag was het mis. Was het een zonneslag, oververhit of al veel te moe, de fut was er uit en ze zijn vijfde geworden.

De organisatie was weer dik in orde. De coaches hebben het uitstekend gedaan, de ballenstekers hebben er een kleurtje bij ( ik denk vooral rood) en verdienen een extra pluim dat ze het bleven doen met de glimlach ondanks de brandende zon.

Onze gekwetste honden Gipsy, Porky en Hydra wensen we hierbij veel beterschap en hopelijk zijn ze vlug genezen zodat ze terug kunnen meelopen.

11/05/2014 Eager's Cup Tjechië

3 teams werden er gevormd om deel te nemen aan de Eager's cup. 2 teams liepen de finale waarvan er één werd gewonnen.

2é plaats in Div 4, 1é plaats in Div6 en 3é plaats in Div8. Proficiat!

11/05/2014

Weer een nieuw wedstrijd record voor de Old Jumpers. Zij verpulverden het 10 dagen oude record van 18.30 en zetten een 18.06 neer. Wanneer duiken ze onder de 18 grens?

11/05/2014 Wedstrijd CIEC

Het was een zeer winderige dag met af en toe een regenbuitje. Het waaide zo hard dat de clubtent is gesneuveld, gelukkige waren er nog vriendelijke collega flyballers die ons een tent wilde lenen zodat we toch nog uit de wind en regen konden zitten. Zoals gewoonlijk lieten we ons niet doen door het weer en gingen we er weer voor ook al waren we maar met 4 ploegen, 3 ploegen van onze club waren in Tsjechië gaan lopen.

Div 5: Country Jumpers (5 ploegen)
We kunnen fier zijn op onze Country's want ze hebben heel goed gelopen. Spijtig genoeg is het tijdsverschil met de andere ploegen in deze divisie iets te groot, dus laatste plaats maar ze blijven er voor gaan! Met dank aan de coach die de glimlach niet verliest.

Div 4: Funny Jumpers ( 7 ploegen)
Die zijn weer rechtstreeks naar de finale gelopen met een paar spannende race's ( 3-2, 3-2 en 3-1) om dan in de finale te knallen met 3-0. Ghandi liep vandaag zijn eerste wedstrijd en heeft dat zonder fouten gedaan en hielp de Funny's mee aan deze mooie eerste plaats.

Div 3: Old Jumpers ( 5 ploegen)
Ze hebben weer hun record verbeterd maar zijn toch gestrand op de vierde plaats.

Div 1: Jolly Jumpers ( 4 ploegen)
Na een spannende finale tegen de Black Brains die ze wonnen, konden ze het in de herkansing toch niet waar maken en zijn ze eervol tweede geworden.

Een dikke proficiat aan alle ploegen en coaches want het was weer een heel leuke dag en hopelijk hebben ze in Tsjechië even veel lol gehad als wij.

02/05/2014

Er is weer een brave ziel gevonden die een iets uitgebreider verslag van de wedstrijd van 1mei heeft uitgewerkt, waarvoor dank.

1 mei 2014

Verslag van de wedstrijd op de hondendag te RANST dd 01/05/14, georganiseerd door THE GREEN RUNNERS www.flyball.be:

Om de Groene Brigade klein te krijgen, zullen ze toch van verder dan van Ranst moeten komen. Al wordt het terrein afgekeurd, dan verplaats je dat toch gewoon naar de andere kant? Grasmaaier erover en wat opknapwerk zorgden voor een loopveld, waar vele organisatoren maar kunnen van dromen. En ook die onweersbui met slechte timing slaagde er niet in om de zaak te verbrodden. Green Angels zijn en waren al toppers op en naast het veld, nu weten we ook dat ze dat zijn in het organiseren van wedstrijden.

De voormiddag had zo uit een midzomer geknipt kunnen zijn. Een mistige morgen die snel overgaat in een heerlijke zonnig-warme dag. De diverse Round Robins en Speed Trials konden alle 29 teams sorteren voor wat een rimpelloze namiddag leek te worden. Als primussen kwamen hier Jolly Jumpers, Hot Burning Paws, Black Brains II, Funny Jumpers , K-otics Flash en Zentastic Six uit de bus. In derde divisie mochten we daarnaast nog een nieuwe internationale besttijd noteren, want met 17.90 sec verpulverde Holland Express het Nederlands record. En zoals enkel echte Nederlanders het kunnen verwoorden: “Ach jonghu, dit is nog maar een begin, toch? “ Dikke proficiat aan het immer sympathieke orange-team en een mooie bekroning voor hun niet aflatende inspanningen.

De nootjes worden uiteraard verdeeld in de namiddag en de dubbele afvalling . In zesde divisie ging het eigenlijk maar tussen 2 teams voor de eindpot. Zentastic Six en Roadrunners Coyotes stuurden de andere teams kansloos huiswaarts en beslisten in een bloedstollende finale en een flirt met de uitbreektijd dat de bloemen naar Limburg verhuisden. Zo wordt nog maar eens bewezen dat top-flyball niet divisie gerelateerd is.

In vijfde divisie maakte K-otics Flash team het zichzelf moeilijk met een onnodige uitschuiver tegen TFC Anubis. Het bracht hen meteen in de verliestak waar enkel Double Trouble hen nog 2 puntjes ontfutselden. Dalton Jumpers waren in de finale opponent van dienst maar zelfs in de herkansing zat het er voor hen niet in. Proficiat, Flash team !

De ervaren Funny Jumpers keken in vierde divisie met argusogen naar de prestaties van de Roadrunners BeepBeep want daar was de snelheid toch wel duidelijk aanwezig. Maar al bij al konden de Puttenaren de klus vrij eenvoudig klaren en nog een streepje op hun reeds royale palmares bijvoegen.

Black Brains 2 bestelden in de speedtrials van derde divisie meteen een ticketje naar 2de divisie maar moesten hun straffe tijd van 17.90 dus delen met Holland Express. Maar wie een partijtje België-Nederland verwachtte in de dubbele afvalling, was er aan voor de moeite. Bij Orange hadden de champagnekurken blijkbaar wat vroeg geknald en in de namiddag lukte er dan ook niets meer. BB2 waren in de finale wel op de afspraak en hadden de handen vol met Turbo Dogs. Maar ze maakten vlot hun favorietenrol waar en pakten de zege.

Need-4-speed misten hun seizoenstart in Putte, maar waren hier in Ranst wel van de partij. Samen met Hot Burning Paws knalden ze elk een toptijd op de tabellen die hen ongetwijfeld in de komende weken een eerste divisie-selectie oplevert. Maar eerst moesten ze onderling nog uitmaken wie vandaag de beste was. De Burning Paws wisten hun hond-meer situatie perfect uit te spelen en pakten verdiend de overwinning in tweede divisie. De Lucky Jumpers bleven steken in de halve finale en werden derde. Met een opgegeven brake out tijd van 17,70sec kwamen ze niet in de buurt van de toptijden van de finalisten die bijna een halve seconde sneller waren. (toegevoegd aan artikel door Camille)

De Green Angels hadden uiteraard maar wat graag geschitterd voor eigen volk. Maar door omstandigheden konden ze niet op volle sterkte aantreden. Toen de donder dan ook nog eens roet in het eten kwam gooien en een sterkhouder het liet afweten, moesten ze de kelk tot op de bodem ledigen en ook TFC Feniks nog voor laten gaan. Maar voor het hoogste schavotje ging het in de finale tussen Black Brains I en Jolly Jumpers. En u mag deze namen goed onthouden want het zijn duidelijk de sterkste teams momenteel. De geoliede machine van Black Brains zal waarschijnlijk ook in 2014 moeilijk onderuit te halen zijn, al weet je met Jolly Jumpers natuurlijk nooit. Maar dan zullen de Jolly’s als team in opbouw nog wat moeten doorgroeien, want de overwinning van de wedstrijd van de Green Runners gaat na een ware demonstratie verdiend naar Brecht .

Tot volgende week in Genval.

1 mei 2014, wedstrijd The Green Runners

Het was een mistige 1 mei morgen toen we richten Broechem reden voor de wedstrijd van The Green Runners. Daar aangekomen dachten we dat we met onze mistlichten aan moesten lopen maar de zon kwam er door en het werd zelfs te warm. Een plensbui mocht natuurlijk ook niet ontbreken. De Jumpers lieten zich niet kennen door het weer en gingen er weer voor.

Div 6 : Country Jumpers ( 6 ploegen)
Hier geldt de leuze: deelnemen is belangrijker dan winnen en ze zijn zesde geworden.
Div 5 : Dalton Jumpers ( 4 ploegen)
Na een vlekkeloos parcours gelopen te hebben toch nog gestrand in de finale en tweede geworden.
Div 4: Funny Jumpers ( 5 ploegen)
Zonder fouten in de finale geraakt en dan gaat Louis om het beetje spannend te houden het uithangen in de finale, gelukkig is alles goed gekomen en zijn ze eerst geworden.
Div 3: Old Jumpers ( 6 ploegen )
Ze hebben zich goed geweerd en zijn vierde geworden, maar ik heb opgevangen dat ze wel weer een persoonlijk record gelopen hebben.
Div 2: Lucky Jumpers ( 4 ploegen)
Een verdiende derde plaats, wat toch nog een podium plaats is.
Div 1: Jolly Jumpers ( 4 ploegen)
Dit maal waren de Black Brains te sterk en zijn ze tweede geworden.

De gebruikelijke flaters waren ook weer aanwezig, zo als je hond laten lopen als hij nog een bal vast heeft en dan er van verbaasd staan dat hij aan de box staat te twijfelen welke hij nu zou meebrengen. Successen waren er natuurlijk ook . De coachen verdienen ook weer een dikke pluim, want ze hebben weer prachtig werk geleverd onder soms moeilijke omstandigheden ( vb honden die van de warmte wisten, andere die hun bal lieten vallen, enz.)
De beker is ook wel het vermelden waard: een mooie foto van de winnende ploeg.
Het was weer leuk en we hebben ons toch weer van onze beste kant laten zien.

01/05/2014

Wedstrijd van The Green Runners in Ranst, gewonnen door Black Brains in een finale met onze Joly Jumpers. Er is ook de grandioze overwinning van de Funny Jumpers in divisie 4 en finales voor onze andere teams.

De Old Jumpers hebben opnieuw het team record scherper gesteld. Het is 18,30 seconden geworden.

15/04/2014

De Old Jumpers hebben bij de eerste deelname van het nieuwe seizoen al gelijk hun beste pootje voor gezet en liepen een nieuw record,  18,67sec!!!  Een verbetering van het vorige record met 0.6 sec

15/04/2014


Wedstrijdverslag van Lentetornooi bij Ter Dries

Eerste wedstrijd van het seizoen. Het weer was ideaal, het terrein was perfect en de sfeer was enorm. De jumpers waren aanwezig met 8 ploegen. Zoals altijd gingen we er weer voor, hoewel sommige honden het concept flyball nog niet echt doorhadden. Zoals Kazan die nog last had van wedstrijd stress, Tommeke die het in zijn bench beter vond dan op de race. Aiko die niet verstond wat terug lopen was. En dan was er Dino die in het midden van een run een pak frieten van een toeschouwer beter vond dan terug naar zijn baas te lopen, hoe zou je zelf zijn, en als je eigenlijk op pensioen bent mag je na de eerste horde je wel eens omdraaien naar je baas om te vragen of het echt nodig is om verder te lopen.
De voormiddag was terug wennen aan het wedstrijd gevoel en in vorm komen voor de namiddag.
Namiddag:
div 7 : Country Jumpers en Happy Jumpers.( 8 ploegen)
De Country's hebben goed gelopen en zijn verdiend derde geworden
De Happy's was een beetje een probleem ploeg met Kazan en Tommeke, maar de coach hield de moed er in en met 3 honden die hun job goed deden en Tommeke die een eenmalige opflakkering kreeg voor 3 runs zijn uiteindelijk nog zesde geworden.
div 5 : Bee jumpers ( 5 ploegen)
Voor bijna allemaal oudjes te zijn hebben ze zich goed geweerd en zijn vijfde geworden
div 4 : Dalton Jumpers en Funny Jumpers ( 6 ploegen)
De Dalton moeten er ook nog in komen en zijn vijfde geworden,
De Funny's zijn vierde geworden wat toch nog een redelijk plaats is voor maar 4 honden te hebben en een de begeleider die nog moet wennen aan Funny stress.
div 3 : Old Jumpers ( 6 ploegen)
Onderschat ons oudjes niet want ze laten zich niet doen en zijn verdiend tweede geworden,
div 2 : Lucky Jumpers
Die hebben fantastische gelopen en hebben de eerste plaats moeten laten gaan omdat ze anders een uitbreektijd hadden gelopen en zijn dus als tweede geëindigd.
div 1 : Jolly Jumpers ( 4 ploegen)
De Jolly hebben zich met een volledig nieuwe ploeg uitstekend geweerd. Ze zijn na een spannende finale tegen de Green Angels haalde ze herkansing ( 2-1 voor de Green Angels, run 4 Inca heeft een licht en de andere denken dat ze de beker binnen hebben en zijn al half aan het juichen, laat hun vierde hond toch wel zijn bal vallen en de Jolly's zijn iets beter bij de pinken, resultaat 2-3 en herkansing finale) In de herkansing zijn de verdiend gewonnen.
Zo zijn de Jolly's weer fantastische begonnen aan het nieuwe seizoen.

De dag was weer een groot succes, de frieten en hamburgers waren zeer lekker. De coachen hebben weer schitterend werk geleverd. Aan alle helpers die er waren om deze dag vlekkeloos te laten verlopen dank u zonder jullie was het niet gelukt. De wedstrijden die aan de toog gelopen zijn onder het rijkelijk vloeien van het bier zullen ook grandioos geweest zijn. En alle successen en flaters die er gebeurd zijn maar die ik niet gezien heb ( als je zelf moet lopen kan je niet overal zijn) zullen nog wel tussen pot en pint verteld worden.

31/03/2013

Jammer maar helaas hebben we moeten afscheid nemen van Yarah.

04/06/2012

We moeten jullie jammer genoeg meedelen dat Vaaltje, moeder van vele flyballers, ons verlaten heeft.

20/05/2012

Lucky Jumpers hebben alweer een nieuwe besttijd gerealiseerd!

New Lucky record: 16.60sec

Ook onze oudjes hebben een nieuw record gevestigd!

New old record: 19.49sec

13/05/2012

Lucky Jumpers hebben een nieuwe besttijd gerealiseerd!

New Lucky record: 16.78sec

04/01/2012

We hebben spijtig genoeg afscheid moeten nemen van onze trouwe flyballer Kazan.

03/10/2011

We hebben met spijt in het hart afscheid genomen van Pina.

Ook Loena heeft ons verlaten en behoort nu tot onze Regenboogjes.

18/09/2011

Funny Jumpers verbreken alweer hun persoonlijk record, 17.03! Op naar de 16 seconden..

21/08/2011

Funny jumpers verbreken hun persoonlijk record, nieuwe besttijd is 17.17!

Ook de Dalton Jumpers zetten een nieuwe besttijd: 17.64!

31/07/2011

Jolly Jumpers werden opnieuw Europees kampioen voor de 5de keer op rij in divisie 1.
Lucky Jumpers behaalden een verrassende 3de plaats in divisie 1.
Funny Jumpers werden Europees kampioen in divisie 3.

Dalton Jumpers behaalden (met een beetje tegenslag) eveneens een podiumplaats als 3de in divisie 5.

EEN DIKKE PROFICIAT AAN AL ONZE JUMPERS VOOR EEN ALWEER GESLAAGD EFC!

30/07/2011

Happy Jumpers eindigden op de laatste plaats in divisie 8 op het Europees kampioenschap.

29/07/2011

Bee Jumpers behaalden een welverdiende 5de plaats op het Europees kampioenschap in divisie 12.

03/07/2011

Funny jumpers verbreken alweer hun persoonlijk record, nieuwe besttijd is 17.43!

29/06/2011


Jammer maar helaas hebben we afscheid genomen van Dino

29/05/2011

Jolly jumpers zetten BFB-record op 16.19 seconden!

24/04/2011

Funny jumpers verbreken hun persoonlijk record, nieuwe besttijd is 17.46!

21/04/2011

We hebben de droevige taak u mee te delen dat de bijna 14-jarige jumpers Bless is ingeslapen

16/03/2011

We hebben met spijt in ons hart afscheid moeten nemen van onze vrolijke Kobe

21/02/2011

Met spijt in ons hart hebben we afscheid moeten nemen van Utah

21/11/2010

Belgisch kampioenschap 2010:
3 Jumperploegen in de top 5 van België!!
2. Jolly Jumpers
3. Lucky Jumpers
5. Funny Jumpers
9. Dalton Jumpers
Een dikke proficiat aan al onze Jumpers!

16/11/2010
Met spijt in ons hart hebben we afscheid moeten nemen van Indy

12/10/2010
Jolly Jumpers winnen Supercup en gouden kluif 2010

04/07/2010

Jolly Jumpers Europees recordhouder met 16.12 seconden!

2, 3 en 4 juli 2010

Europees kampioenschap 2010:
Jolly Jumpers 1ste plaats divisie 1
Lucky Jumpers 6de plaats divisie 1
Funny Jumpers 4de plaats divisie 3
Dalton Jumpers 1ste plaats divisie 4
Country Jumpers 6de plaats divisie 5
Happy Jumpers 6de plaats divisie 6
Bee Jumpers 5de plaats divisie 9
Old Jumpers 5de plaats divisie 10